Een cron job is een opdracht aan de server dat op ingestelde tijden of data uitgevoerd zal worden. Bijvoorbeeld, als u een PHP script elke maandagochtend wilt uitvoeren, kunt u dit zo instellen.

Klik in DirectAdmin op “Advanced features” en dan op “Cron jobs”. Op deze pagina kunnen cron jobs worden aangemaakt, aangepast en verwijderd.

Om een cron job te maken klik je op "Create Cron Job”.

Geef bij de tijd aan wanneer je deze cron job wilt uitvoeren.
Bij "Command" geeft u aan welk commando of script er uitgevoerd moet worden. Let hierbij op dat het volledige pad gebruikt moet worden.

Klik vervolgens op "Create" om de cron job aan te maken. De cron job is nu ingesteld.