Artikelen over: Telefonie

Uitschakelen SIP ALG voor VoIP Telefonie

SIP ALG dient uitgeschakeld te zijn voor een goede verwerking van VoIP telefonie. In veel routers en firewalls is SIP ALG (helaas) standaard ingeschakeld, via deze check kun je controleren of SIP ALG in- of uitgeschakeld is.

Om te weten te komen of SIP ALG in- of uitgeschakeld is kun je dit programma downloaden voor Windows: sip-alg-detector.exe
Er is helaas op dit moment nog geen macOS versie beschikbaar.

Open het gedownloade bestand (sip-alg-detector.exe)
Accepteer de benodigde permissies.
De applicatie zal direct een aantal tests uitvoeren.

Is het resultaat FALSE? Dan is SIP ALG niet gedetecteerd en uitgeschakeld in het netwerk.
Is het resultaat TRUE? Dan is SIP ALG wel ingeschakeld en raden we je aan dit uit te schakelen voor een goede werking van jouw VoIP telefooncentrale.

Bijgewerkt op: 21/09/2023