Domein Pointer/Alias toevoegen aan DirectAdmin

Wil je een domein pointer/alias toevoegen aan DirectAdmin? Volg dan deze stappen:

Zodra je bent ingelogd op DirectAdmin, kun je onder “Account Manager” de optie “Domain Pointers” vinden.

Om een “Domain Pointer” toe te voegen klik je op “Create Domain Pointer”.

Voer de naam van je “Source Domain” in.

De optie “Create as an Alias” staat standard aan, het verschil tussen een Alias en Pointer:
Bij een Alias blijft het adres in de adresbalk hetzelfde als de Alias die je hebt aangemaakt.
Bij een Pointer wordt het domein doorgestuurd naar het domeinnaam waaronder de Pointer is aangemaakt (Target), het adres verandert dan in de browserbalk.

Als je de gegevens hebt ingevoerd klik je op “Create”. De nieuwe pointer of alias is nu toegevoegd aan het domein.