Om vakantieberichten (of out-of-office berichten) in te stellen gaat u onder DirectAdmin naar “E-mail Manager” en klikt u op “Vacation Messages”. Op deze pagina kunt u vakantie berichten toevoegen, verwijderen of bewerken.

Om een bericht aan te maken klikt u op de knop “Set Vacation Message”.

Bij “Vacation Account” selecteert u het (mail)account waarvoor u het bericht wilt instellen.
Het voorvoegsel voor het onderwerp kunt u opgeven bij “Subject Prefix”. Dit is bijvoorbeeld "Afwezig" of "Vakantie".
De start- en einddatum van het bericht kunnen worden ingesteld bij “Vacation Start” en “Vacation End”. Het vakantiebericht wordt automatisch tussen deze tijd door de mailserver verstuurd.
Het bericht dat u wilt versturen geeft u op bij "Vacation Message".
Klik vervolgens op “Create” om het vakantiebericht aan te maken.