Onder “Advanced features” klikt u op “Password Protected Directories”

Klik vervolgens op “* Find a directory to password protect” om alle mappen te kunnen zien.

Selecteer de folder die u wilt beschermen. Klik vervolgens op de 3 puntjes bovenin het menu en vervolgens op “Protect”

U krijgt een pop-up waar u een naam, gebruikersnaam en een wachtwoord kunt opgeven. Vul deze in en klik op "Protect" om de map te beveiligen.

Ga terug naar DirectAdmin in het vorige tabblad en ververs de pagina. Nu kunt u zien dat er een wachtwoord beschermde map is toegevoegd aan het overzicht.

Verwijderen beschermde map

Als u op de beschermde map klikt (in dit voorbeeld /domains/demodomein.nl…) kunt u de bescherming verwijderen door op “Remove protection” te klikken of de naam wijzigen, gebruikers toevoegen door op “Add user” te klikken of de gebruikers verwijderen door ze te selecteren en op delete te klikken.