Mappen met een wachtwoord beschermen in DirectAdmin

Wil je specifieke mappen met een wachtwoord beveiligen? Volg dan onderstaande stappen:

Onder “Advanced Features” klik je op “Password Protected Directories”

Klik vervolgens op “* Find a directory to password protect” om alle mappen te kunnen zien.

Selecteer de folder die je wilt beschermen. Klik daarna op de 3 puntjes bovenin het menu en vervolgens op “Protect”

Je krijgt nu een pop-up te zien waar ke een naam, gebruikersnaam en een wachtwoord kunt opgeven. Vul deze in en klik op "Protect" om de map te beveiligen.

Ga terug naar DirectAdmin in het vorige tabblad en ververs de pagina. Nu zie je dat er een wachtwoord beschermde map is toegevoegd aan het overzicht.

Verwijderen van een beschermde map

Wil je de bescherming van een map opheffen? Klik dan eerst op de beschermde map (in onderstaand voorbeeld /domains/demodomein.nl…) hier kun je de bescherming verwijderen door op “Remove protection” te klikken. Ook is het mogelijk om de naam te wijzigen, gebruikers toe te voegen door op “Add user” te klikken of om gebruikers te verwijderen door ze te selecteren en op delete te klikken.