Een cron job aanmaken in DirectAdmin

Je wilt een cron job aanmaken in DirectAdmin. Dit is een opdracht aan de server die op een ingestelde tijd of data wordt uitgevoerd. Bijvoorbeeld: als je elke maandag een PHP script wilt uitvoeren, kun je dit met een cron job zo instellen. Hier de stappen on een cron job aan te maken in DirectAdmin:

Klik in DirectAdmin op “Advanced features” en dan op “Cron jobs”. Op deze pagina kun je cron jobs aanmaken, aanpassen of verwijderen.

Om een cron job te maken klik je op "Create Cron Job”.

Geef bij de tijd aan wanneer je deze cron job wilt uitvoeren.
Bij "Command" geef je aan welk commando of script er uitgevoerd moet worden. Let hierbij op dat het volledige pad gebruikt moet worden.

Klik vervolgens op "Create" om de cron job aan te maken. De cron job is nu ingesteld.