Artikelen over: Webhosting

Een cron job aanmaken in DirectAdmin

Je wilt een cron job aanmaken in DirectAdmin. Dit is een opdracht aan de server die op een ingestelde tijd of data wordt uitgevoerd. Bijvoorbeeld: als je elke maandag een PHP script wilt uitvoeren, kun je dit met een cron job zo instellen. Hier de stappen on een cron job aan te maken in DirectAdmin:

Klik in DirectAdmin op “Advanced features” en dan op “Cron jobs”. Op deze pagina kun je cron jobs aanmaken, aanpassen of verwijderen.Om een cron job te maken klik je op "Create Cron Job”.

Geef bij de tijd aan wanneer je deze cron job wilt uitvoeren.
Bij "Command" geef je aan welk commando of script er uitgevoerd moet worden. Let hierbij op dat het volledige pad gebruikt moet worden.

Klik vervolgens op "Create" om de cron job aan te maken. De cron job is nu ingesteld.

IT is meer dan alleen een nieuwe laptop of printer. Het is het feilloos samenwerken aan projecten met collega’s, het zijn de tevreden klanten dankzij optimale service en het is de soepele communicatie tussen verschillende teams en afdelingen. Bij LennMedia doen we er daarom alles aan om ervoor te zorgen dat jij altijd bereikbaar bent. Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op via de chat!

Bijgewerkt op: 15/11/2022

Was dit artikel nuttig?

Deel uw feedback

Annuleer

Dankuwel!