De file manager gebruiken in DirectAdmin

Door de filemanager te gebruiken kun je bestanden in jouw hostingaccount beheren, dit is hoe:

Klik eerst op “System info & Files” en dan op “File Manager”.

Je zit nu in de file manager. Hier kun je bestanden uploaden, hernoemen, verwijderen, permissies wijzigen, nieuwe mappen aanmaken en nog veel meer.
De bestanden van jouw website staan in de public_html map. Klik op het pijltje links van de public_html map om deze te openen. Nu zie je alle bestanden en mappen die in deze map staan.

Wil je een nieuwe map aanmaken? Klik dan linksboven op +New en vervolgens op Folder. Nu komt er een pop-up waar je een nieuwe naam kan opgeven voor de folder. Klik vervolgens op Create om de folder aan te maken.

Wil je de folder een andere naam geven, verwijderen of de permissies wijzigen? Dan kun je aan de rechterkant de map selecteren met je muis. Bovenaan de pagina verschijnt er een balk met aan de rechterkant drie puntjes. Wanneer je op deze puntjes klikt krijg je een menu met daarin verschillende acties die je kunt uitvoeren.

Wil je een bestand uploaden? Dan kan dit eenvoudig linksboven in het menu. Klik op +new en vervolgens op upload. Om de bestanden te uploaden klik je op de optie "drop file here or click to upload" of je sleept de bestanden in het venster.