Een mailing list aanmaken in DirectAdmin

Wil je een mailinglist aanmaken in DirectAdmin? Volg dan onderstaande stappen:

Klik op “E-mail Manager” en dan op “Mailing List", hier kun je een mailinglist aanmaken door op “Create Mailing List” te klikken.

Wanneer je een mailinglist aanmaakt is het belangrijk dat je geen reeds bestaand e-mailadres, e-mail forwarder of een autoresponder-adres gebruikt. Voer een prefix adres in voor de nieuwe mailing list, en klik vervolgens op create. De mailinglist is nu aangemaakt!

Klik op je maillist om deze te beheren. Nu is het mogelijk om een abonnee toe te voegen aan de digest subscribers. Dit betekent dat de berichten worden opgeslagen en wekelijks of maandelijks worden verzonden in één groot bericht. Klik op "Add subscriber" en vervolgens op de maillist digest, geef een e-mailadres op en klik daarna op add. De nieuwe abonnee is nu toegevoegd als digest-abonnee en wordt hier weergegeven.

Om de mailinglist instellingen te veranderen ga je terug naar “Mailing List” onder “E-mail Manager”. Aan het einde van je mailinglist staat een potlood, wanneer je hier op klikt kun je de e-maillist bewerken.

Je hebt complete controle over de mailinglist inclusief de omschrijving, digest- en abonnee-instellingen, de maximale grootte van berichten en meer. Wanneer je instellingen aanpast moet je niet vergeten om op opslaan of save te klikken.