Artikelen over: Webhosting

Een MySQL database creëren in DirectAdmin

Wil je weten hoe je een MySQL database kunt creëren in DirectAdmin? Volg dan onderstaande stappen:

Onder “Accountmanager” klik je op MySQL Management. Op deze pagina kun je databases aanmaken, aanpassen, downloaden én uploaden.Om een nieuwe MySQL database aan te maken klik je op “Create new database”.Vul bij “Database Name” de naam van je database in, als je een andere gebruikersnaam wilt hebben kun je het vinkje “Same as database name” uitzetten. Vul vervolgens zelf een gebruikersnaam in. Bij “Database Password” moet je een nieuw wachtwoord voor de database invullen.Klik vervolgens op “Create database”. Gefeliciteerd je hebt een database aangemaakt! Je krijgt vervolgens een pop-up met informatie over de database, wanneer je deze sluit kom je weer terug op de MySLQ Management pagina.

Wil je een database aanpassen? Klik dan op de database die je wilt aanpassen.Op deze pagina kan je wachtwoorden, rechten van gebruikers en toegangsrollen aanpassen. Om je wachtwoord aan te passen ga je naar “Change Password”, voor het aanpassen van gebruikersrechten ga je naar “Modify Privileges” en bij “Access Hosts” kan je de toegangsrollen aanpassen.
IT is meer dan alleen een nieuwe laptop of printer. Het is het feilloos samenwerken aan projecten met collega’s, het zijn de tevreden klanten dankzij optimale service en het is de soepele communicatie tussen verschillende teams en afdelingen. Bij LennMedia doen we er daarom alles aan om ervoor te zorgen dat jij altijd bereikbaar bent. Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op via de chat!

Bijgewerkt op: 08/11/2022

Was dit artikel nuttig?

Deel uw feedback

Annuleer

Dankuwel!