Hoe installeer ik Redis Object Cache in WordPress?

Het instellen van Redis voor jouw WordPress-website is eenvoudig en kan in slechts enkele stappen worden gedaan:

Log in op DirectAdmin en klik op 'Redis' onder 'Advanced features'

Klik op de "Disabled" knop om Redis in te schakelen. Onthoud het pad dat daarna zichtbaar wordt (of kopieer deze even) je hebt dit later nodig.

Log in op de backend van je WordPress

Klik links in het menu op "Plugins" en daarna op "Nieuwe plugin toevoegen".

Zoek op "Redis Object Cache", installeer de plugin en klik daarna op "Activate".

Open nu het bestand wp-config.php, via de File Manager in DirectAdmin en zoek daar de regel:
/* That's all, stop editing! Happy publishing. */

Voeg vervolgens boven deze regel de volgende regels toe, sla de wijzigingen daarna op:
define('WP_REDIS_PATH', '/home/voorbeeld/.redis/redis.sock');
define('WP_REDIS_SCHEME', 'unix');

TIP: De standaard Redis-database is 0. Als je Redis instelt voor meerdere websites binnen hetzelfde pakket, is het raadzaam om voor elke website een andere Redis-database te gebruiken. Je kunt kiezen uit databases 0 tot en met 15. Bij het configureren van meerdere websites, gebruik je WP_REDIS_DATABASE gevolgd door een nummer om de database aan te geven. Bijvoorbeeld: ('WP_REDIS_DATABASE', '1').

Ga nu naar instellingen Redis en klik op 'Object chache inschakelen. Wanneer deze is ingeschakeld dan zie je de tekst "verbonden" bij Status.

That's it! Mocht je er niet uitkomen, neem dan even contact op met een van onze medewerkers. Zij helpen je graag verder.

IT is meer dan alleen een nieuwe laptop of printer. Het is het feilloos samenwerken aan projecten met collega’s, het zijn de tevreden klanten dankzij optimale service en het is de soepele communicatie tussen verschillende teams en afdelingen. Bij LennMedia doen we er daarom alles aan om ervoor te zorgen dat jij altijd bereikbaar bent. Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op via de chat!

Bijgewerkt op: 22/04/2024