Hoe maak ik een spamfilter aan in DirectAdmin?

Wil je zelf een spamfilter aanmaken in DirectAdmin? Dat kan! Volg deze stappen:

Onder “E-mail Manager” klik je op “SPAM Filters”. Op deze pagina kun je verschillende filters instellen.

Het is mogelijk om verschillende spamfilters in te stellen. Denk aan het blokkeren van een specifiek e e-mailadres, een domein of e-mail waarin bepaalde woorden voorkomen, e-mails die te groot zijn of een adult filter. De laatste filter houdt veelgebruikte adult-woorden tegen.

Om een specifiek e-mailadres te blokkeren geef je bij “Block By” E-mail aan en bij “Value” het e-mailadres dat geblokkeerd moet worden. Klik vervolgens op "Block" om het mailadres te blokkeren.

Om een domein te blokkeren geef je bij “Block By” Domain aan en bij “Value” de domeinnaam. Klik vervolgens op "Block" om deze blokkade toe te voegen.

Berichten die worden gezien als SPAM kun je verwijderen of door laten sturen naar Ongewenste e-mail (spambox). In onderstaand zie je hoe je dit doet.

Je kan vanaf deze pagina ook een filter verwijderen.