Hoe verhuis ik mijn Wordpress website met Installatron?

Het is mogelijk om je Wordpress op verschillende manieren te verhuizen. In dit helpdesk artikel leggen we je uit hoe je jouw Wordpress website verhuist met Installatron.

Stap 1: Inloggen in DirectAdmin

Ga eerst naar de URL van je DirectAdmin inlogpagina.
Voer je gebruikersnaam en wachtwoord in om in te loggen.

Stap 2: Installatron openen

Nadat je bent ingelogd, ga je naar het gedeelte Aanbevolen Applicaties
Klik vervolgens op Wordpress.

Stap 3: Start de import

Klik op de knop Importeer bestaande installatie in het hamburgermenu (met de drie streepjes).

Selecteer > Van ander account voor de migratieoptie waarmee je een website van een andere host importeert.

Stap 4: Vul de gegevens van de externe host in

Je wordt nu gevraagd om de gegevens van het externe hostingaccount in te voeren.
Vul de vereiste velden in:
URL: De URL van de WordPress-website die je wilt importeren.
Protocol: Selecteer FTP, FTPS of SFTP afhankelijk van de ondersteunde protocollen van je huidige host.
Server (IP-adres of hostnaam): Het FTP-, FTPS- of SFTP-adres van de externe server.
Poort: Meestal 21 voor FTP, 22 voor SFTP.
Pad: Het pad naar de WordPress-installatie op de externe server. Bijvoorbeeld /public_html/.
Gebruikersnaam: Je FTP-, FTPS- of SFTP-gebruikersnaam.
Wachtwoord: Je FTP-, FTPS- of SFTP-wachtwoord of je SSH-sleutel.

Stap 5: Lokale locatie selecteren

Nadat je de externe gegevens hebt ingevoerd, moet je de lokale locatie (Bestemming) voor de nieuwe WordPress-installatie selecteren.
Kies de domeinnaam en de directory waar je de website wilt plaatsen. Laat de directory leeg als je de site in de root van het domein wilt plaatsen.

Stap 6: Start de migratie

Klik op Importeren om de migratie te starten.
Installatron zal nu verbinding maken met de externe server, de WordPress-website kopiëren en deze importeren naar je huidige hostingaccount.

Stap 7: Controleer de geïmporteerde website

Zodra de import voltooid is, ontvang je een melding.
Ga naar je domein om te controleren of de website correct is gemigreerd.
Log in op het WordPress-dashboard van de nieuwe installatie om zeker te zijn dat alles goed functioneert en alle inhoud correct is overgezet.

Stap 8: Update DNS-instellingen (indien nodig)

Als je domeinnaam nog steeds naar de oude host wijst, moet je de DNS-instellingen bijwerken om naar de nieuwe host te wijzen.
Log in bij je domeinregistrar en update de A-records om naar het IP-adres van je nieuwe hostingaccount te wijzen of verhuis het domein naar lennmedia.

Dat was het, je hebt nu je eigen Wordpress website verhuisd met Installatron.

IT is meer dan alleen een nieuwe laptop of printer. Het is het feilloos samenwerken aan projecten met collega’s, het zijn de tevreden klanten dankzij optimale service en het is de soepele communicatie tussen verschillende teams en afdelingen. Bij Lennmedia doen we er daarom alles aan om ervoor te zorgen dat jij altijd bereikbaar bent. Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op via de chat!

Bijgewerkt op: 23/07/2024