Hoe voeg ik een Let's Encrypt SSL certificaat toe?

Je wilt graag een Let's Encrypt SSL certificaat toevoegen op jouw website. Geen probleem! Wij helpen je verder:

Klik in DirectAdmin op “Account Manager” en dan op “SSL Certificates”. Op deze pagina kun je jouw SSL-certificaten beheren.

Selecteer vervolgens de optie “Free & automatic certificate from Let’s Encrypt” als je een gratis Let's Encrypt certificaat wilt laten uitgeven voor jouw website.

Selecteer vervolgens voor welke domeinen en/of subdomeinen dit certificaat moet worden aangevraagd. Het is ook mogelijk een * (wildcard) certificaat aan te vragen die op alle subdomeinen werkt.

Klik vervolgens op “Save” om het certificaat aan te vragen. Dit kan enkele minuten duren. Je krijgt vervolgens een pop-up met het resultaat van de aanvraag. Het certificaat is nu uitgegeven.

Automatisch doorsturen

Wij raden je aan websitebezoekers automatisch door te sturen naar de met SSL beveiligde website. Dit doe je door een vinkje te zetten bij “Force SSL with https redirect”.
Hiermee zorg je dat al het verkeer dat naar http wordt gestuurd, omgezet wordt naar https.