MySQL databases beheren via PHPMyAdmin in DirectAdmin

Wil je MySQL databases beheren via PHPMyAdmin in DirectAdmin? Volg dan deze stappen:

Ga eerst naar "extra features" en klik daarna op “PHPMyAdmin” om PHPMyAdmin te openen in een nieuw tabblad.

Om in PHPMyAdmin in te loggen vul je jouw inloggegevens in.

Je bevind je nu op het beginscherm van PHPMyAdmin. Aan de linkerkant kun je de database selecteren die je wilt beheren. Zoals je kunt zien zijn er op dit moment zijn er geen tabellen aanwezig in de database.

Om een database te importeren klik je op import, klik “Choose file” om een bestand te selecteren en te openen en klik vervolgens op “GO” om de gegevens te uploaden.

Nu krijg je een overzicht met de boodschap dat de gegevens geüpload zijn. Wanneer je op de linkerkant van de database klikt zie je meer informatie over deze database.

Wil je een database exporteren? Ga dan naar “Export”. Als je op go klikt wordt er gevraagd waar je het bestand wil opslaan.

Heb je meer informatie of hulp nodig met Phpmyadmin of MySQL? Ga dan naar de hulp- of documentatie-pagina.