Twee-factor authenticatie instellen in DirectAdmin

Wil je een twee-factor authenticatie in DirectAdmin instellen? Met onderstaande stappen helpen we je graag op weg:

Onder "Advanced Features" in DirectAdmin kun je op “Two-step Authentication” klikken, klik daarna op “Generate secret”.

Nu krijg je een pop-up met de 'secret' en een QR-code. De secret kan je op je app intypen óf je kan met de app de QR-code scannen om deze toe te voegen aan jouw app.

Wanneer je de pop-up sluit kom je terug op de two-step authentication. Wij raden je aan om de QR-code eerst te testen. Vul bij "test your phone's code" de code in die u telefoon genereert en druk op 'Test code'. Wanneer de code werkt zie je onderin 'valid code' staan.

Mocht je een keer niet bij je app kunnen dan is het verstandig om back-up codes te genereren. Dit kun je doen bij “Scratch Codes”. Om dit te doen klik je op “Add Codes” er komt dan een pop-up waar je zelf kan bepalen hoe lang de codes geldig moeten zijn. Klik vervolgens op “Add Codes” de pop-up zal dan sluiten en je krijgt de lijst met back-up codes te zien. Print deze codes uit door op de knop 'Print' rechtsboven te klikken.

Als laatste stap voor het instellen van een twee-factor authenticatie ga je terug naar de settings tab in “Two-step Authentication”. Selecteer hier het vinkje van “require valid Two-Step Authentication code to login to this account” En klik onderaan op de knop “Save” op de instellingen op te slaan.